Esküvő - Divat

A menyasszonyi ruha

A menyasszonyi ruhát Viktória királynőnek köszönhetjük, ő teremtette meg a romantikus fehér ruha stílusát, az 1840-ben tartott esküvőjén viselt ruhájával divatot teremtett. Követői már a 19. század fordulóján kizárólag fehér ruhában, fehér fátyollal, virágokkal a hajukban álltak az oltár elé.
A hosszú, díszes menyasszonyi ruhák divatja egészen Coco Chanel koráig virágzott, ő mutatta be ugyanis az első rövid menyasszonyi ruhát, melynek szintén sok követője akadt, majd 1930 tájékán kezdtek el a menyasszonyok az esküvőjükön elegáns, csillogó zsákruhákat viselni, ez azonban nem tartotta magát sokáig, hiszen a háború után ismét divatba jött a romantikus, földig érő, karcsúsított menyasszonyi ruha.

Manapság szinte mindenféle stílusú menyasszonyi ruha divatos, csak a menyasszony fantáziája szab határt annak, hogy miben mondja ki a boldogító igent. Lehet hosszú, vagy rövid, egyszerű, vagy gyöngyökkel és hímzéssel díszített, egyszerű, visszafogott, vagy szuperszexi, fehér, vagy krémszínű, de akár fekete is.

A következőkben a történelem néhány híres esküvőjéről ejtenék szót.